Τοποθεσία

Η Abelos Villas είναι ιδανικός προορισμός για κάθε επισκέπτη και για όλες τις εποχές του χρόνου. Για απόλυτη χαλάρωση η για πολυάριθμες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη (Άι Γιάννη).
Ο Άι Γιάννης είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Με 750 μ. υψόμετρο, φωλιάζει σε μια πλαγιά του όρους Πάρνωνα, στο 23ο χιλιόμετρο επί του δρόμου μεταξύ Παράλιου Άστρους – Τρίπολης και 160χλμ. από την Αθήνα. Ο δρόμος αυτός είναι ο αρχαιότατος δρόμος της Θυρέας, όπως ονομαζόταν η ευρύτερη αυτή περιοχή κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (460 π.Χ. – 445 π.Χ) .

Ο Άι Γιάννης βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη με ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία. Από τα βάθη των αιώνων και μέχρι σήμερα διατηρεί τον πλούσιο και αναλλοίωτο ιστορικό και λαϊκό πολιτισμό του. Με τις παραδόσεις, τα όμορφα έθιμα και την αξιόλογη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Είναι αφετηρία πολλών προορισμών της ευρύτερης περιοχής που αποτελούν εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μοναδική φύση τής περιοχής. Διαθέτει το κάλλιστο μικρόκλιμα απ’τα 24 χωριά τού Πάρνωνα, λόγω του συνδυασμού της πλούσιας χλωρίδας με την ελάχιστη ατμοσφαιρική υγρασία.

Αγ. Ιωάννης Αρκαδίας

Αξεπέραστο πλεονέκτημα του Αϊ Γιάννη είναι ότι ενώ είναι ορεινό χωριό, βρίσκεται 23 μόνο χιλιόμετρα από απαράμιλλης ομορφιάς παράλιες. Aπολαμβάνετε βουνό και θάλασσα. Από την μια μεριά, ο Πάρνωνας μαγεύει τον κάθε επισκέπτη, όμορφο αλλά και ευκολοδιάβατο βουνό με εντυπωσιακά μονοπάτια για τον πεζοπόρο αλλά και για τον ορειβάτη. Με την εύκολη πρόσβαση στο αξεπέραστης ομορφιάς οροπέδιο της κορυφής του, την Μεγάλη Τούρλα με υψόμετρο 1936 μέτρων. Από την άλλη μεριά, η θάλασσα με τις αμέτρητες παράλιες με κρυστάλλινα διαφανή νερά.

Eλάτε στην Αbelos Villas.. Zήστε τον δικό σας Μύθο !!